EPSO 2021 je veliki sportski i turistički događaj

Povodom predstojećeg Europskog prvenstvo u streljaštvu – EPSO 2021, danas (7. svibnja 2021. godine) na Strelištu Pampas u Osijeku održana je konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal, ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija, ministar obrane Mario Banožić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš.

EPSO će se održati od 23. svibnja do 6. lipnja, a očekuju se dolazak oko 1.200 sportaša i oko 500 pratećeg osoblja iz 56 zemalja. Natjecanja će se odvijati u 78 službenih disciplina, a zbog epidemioloških razloga bez gledatelja. Strelištu Pampas u tom vremenu moći će pristupiti samo osobe s akreditacijom EPSO-a i po predviđenom rasporedu natjecanja i treninga. Svi sudionici i gosti bit će testirani po dolasku u Osijeku, a o maksimalnoj zaštiti u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama brinut će poseban tim, naravno testiranja na koronavirus bit će svakodnevna.

– Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pripremi natjecanja i izvođenju radova. Tu su veliki doprinos dali Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, ali i velik broj volontera koji su imali zadatak sve organizirati i prirediti. U izvođenju radova sudjeluje 200-njak ljudi kojima upućujem veliku zahvalu. Na EPSO-u će sudjelovati 56 zemalja s više od 1.600 sudionika zbog čega smo uspjeli popuniti sve smještajne kapacitete u gradu Osijeku i županiji, pa trenutno nema slobodnog kreveta – rekao je predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš kazala je da s nestrpljenje očekuje još jedan sportski događaj u Osijeku koji je i veliki izazov u epidemiološki neizvjesnim vremenima, dok je ravnatelj Uprave za sport Krešimir Šamija dodao je da Osijek i Osječko-baranjska županija ovom organizacijom dokazuju da su sportski grad i županija.

– Svjesni smo da je organizacija natjecanja u ovim uvjetima, posebno organizacija bez gledatelja velik izazov, stoga upućujem iskrene čestitke organizatorima i svima uključenim u pripremu ovog velikog događaja. Iznimno sam sretan što je Osijek domaćin triju velikih sportskih manifestacija od 16 koje Ministarstvo turizma i sporta financira ukupnim iznosom od 15 milijuna kuna. S obzirom na prijašnja iskustva siguran sam da će i hrvatski sportaši uhvatiti neku od 16 kvota za Olimpijske igre koje se dijele na ovom natjecanju. Ministarstvo turizma i sporta nastavit će podupirati ovakve manifestacije jer smo svjesni da je ovo velika prilika i u turističkom smislu za prepoznavanje Slavonije kao odredišta s ogromnim potencijalom – rekao je Šamija.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako je ovo izvrsna prilika za sportski, ali i turistički doživljaj u Osječko-baranjskoj županiji. – Organizacija ovako velikog sportskog natjecanja, što EPSO svakako jest, nosi ogromne benefite za grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku. Jedan od njih je vidljivost na europskoj i svjetskoj sceni, a iako nema gledatelja održavanje sportskih priredbi je izuzetno važno jer one pokazuju našu kvalitetu, ponudu, kao i turističke potencijale. Natjecatelji i njihova pratnja sutra će možda doći kao turisti i pronosit će glas o svemu što su ovdje doživjeli, a to i jest smisao cjelovite organizacije, pružiti vrhunski sportski, ali i turistički doživljaj. Zahvaljujem se svima na organizaciji, a očekujem i buduće velike sportske događaje u našoj županiji – kazao je župan.

– Veseli me napredak radova od našeg prvog susreta u ožujku. Hrvatska vojska je pružila veliki doprinos organizaciji koji se očitovao u pripremi terena za postavljanje infrastrukture. Inače, pripadnici Kopnene vojske bit će prisutni ovdje i za vrijeme natjecanja. Ono što vidim kao prednost i zašto se Hrvatska vojska uključila je činjenica da je streljaštvo važna disciplina za vojsku, a tu vidim i priliku za buduću suradnju sa Strelištem Pampas i Hrvatskim streljačkim savezom – poručio je ministar Mario Banožić te zahvalio svima u organizaciji i Hrvatskom streljačkom savezu na dosadašnjoj suradnji.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.