HDZ-ov KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA OSIJEKA U SREDIŠTU SKANDALA! Otac mu je sređivao poslove, sad ga DORH istražuje zbog sukoba interesa!

Iz nekoliko pouzdanih izvora došli smo do informacije da je Državno odvjetništvo u Osijeku izvijestilo ‘HEP-Plin d.o.o.’ da je pokrenuta istraga nad više osoba zbog nekoliko stotina priključaka koji su na plinsku mrežu spojeni bez valjane prijave.

Prema našim saznanjima, tijekom 2018. godine na području Belog Manastira bilo je više od 200 takvih, ilegalnih priključaka. U samim radnjama nelegalnog spajanja sudjelovali su i neki od uposlenika tvrtke ‘HEP-Plin d.o.o.’ Nakon što su za to saznali rukovoditelji u tvrtki ‘HEP-Plin’ o istom su izvijestili policiju i Državno odvjetništvo, a nekolicini djelatnika dali otkaze. Određenim provjerama došlo se do saznanja da je i u Osijeku otkriveno preko 60 takvih slučajeva.

U ‘HEP-Plinu d.o.o.’ u Osijeku duži niz godina zaposlen je i Jurica Radić. Gospodin Radić je otac saborskog zastupnika i HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika grada Osijeka Ivana Radića, a on je jedna od tri osobe u ‘HEP-Plinu’ u Osijeku koja je ovlaštena za pregled dokumentacije i izdavanje odobrenja za priključak na plinsku mrežu. Prema saznanjima do kojih smo došli i on je obuhvaćen istragom koju je pokrenulo Državno odvjetništvo zbog nelegalnog spajanja korisnika na plinsku mrežu.

Radić je godinama u sukobu interesa!

Od djelatnika u ‘HEP-Plinu’ u Osijeku doznali smo da je Jurica Radić godinama u sukobu interesa jer je on osoba koja vrši kontrolu dokumentacije i obavljenih radova plinske instalacije te izdaje suglasnost za spajanje novih korisnika na plinsku mrežu, a u isto vrijeme je direktor u tvrtki ‘Tlocrt d.o.o.’ iz Osijeka koja radi upravo na uvođenju plinskih instalacija. Prije njega direktor u navedenoj tvrtki bio je njegov sin Ivan.

Od naših izvora u Osijeku doznajemo i da je prijašnjih godina tvrtka ‘Tlocrt’ u vrijeme dok je direktor u istoj bio kandidat za gradonačelnika grada Osijeka Ivan Radić radila na uvođenju plinskih instalacija građanima, a nadzor nad provedenim baš tim radovima i izdavanju suglasnosti obavljao je njeGov otac. Djelatnici ‘HEP-Plina’ u Osijeku su nam rekli da se zbog svega Jurica Radić sprema otići u mirovinu.

Prihodi se udvostručili nakon političkog uspona

Tvrtka ‘Tlocrt’ za završne radove u građevinarstvu sa sjedištem u Osijeku osnovana je 2011. godine. Djelatnost tvrtke je uvođenje instalacija vodovoda, kanalizacije i plina i instalacija za grijanje i klimatizaciju. Inače, otkako je Ivan Radić izabran za predsjednika gradskog odbora osječkog HDZ-a posao i prihodi tvrtke ‘Tlocrt’ u stalnom su rastu, a samo u 2019. godini u odnosu na 2018. gotovo su se udvostručili. Tvrtka ‘Tlocrt’ je 2019. godine ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 3.018.270,00 kuna, dok je u 2018. godini isti iznosio 1.610.775,00 kuna.

Navode smo pokušali provjeriti u HEP-Plinu, no iz službe za odnose s javnošću su nam poručili da ‘HEP ne može komentirati aktivnosti koje provodi DORH’. Za komentar smo zamolili i Juricu Radića, no nije želio odgovoriti na naše pozive, niti mail koji smo uputili na njegovu tvrtku. Pokušali smo ga dobiti i u ‘Tlocrtu’, a ondje su nam poručili da direktor nije u uredu.

izvor: dnevno.hr
foto: facebook

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.