JEZIVO: U stanu ubijene žene u Koprivnici zid prepun oružja

Policija sumnja da je Alojz (83) ubio bivšu suprugu Vjekoslavu (79) u stanu u Koprivnici. Susjedi su nam rekli da su se nedavno rastali. Zidovi njihove kuće puni su mačeva, sablji i sjekira.

Još traje kriminalističko istraživanje vezano uz ubojstvo. Žena je zadobila više ubodnih rana, kazala nam je, Dijana Žagar, glasnogovornica Pu koprivničko križevačke.

Radi se o ubojstvu 79-godišnje Vjekoslave Mazurek koju su susjedi u koprivničkoj Omladinskoj ulici gdje je živjela sa bivšim četiri godine starijim suprugom Alojzom, zvali i Slavica.

Alojz je priveden u policiju pod sumnjom da je nesretnoj bivšoj supruzi zadao više udaraca hladim oružjem.

Za sada nije poznato o kakvom se oružju radi.

Inače, susjedi su dosta škrti na riječima i izbjegavaju komentirati tragediju koja ih je sve zaprepastila.

Susjeda: Rastavili su se, ali i dalje su živjeli skupa

Gospođa koja živi u susjedstvu, nekoliko kuća dalje, nam je kazala da ih je površno poznavala, te da su se po povratku iz Njemačke zbog neslaganja rastavili, ali su i nadalje živjeli u istoj kući.

Mlada djevojka koja živi u istoj ulici je bila puno razgovorljivija te nam je rekla da je susjedu često znala sretati, dok je Alojza, doista rijetko viđala. U zadnje vrijeme je uglavnom prolazio ulicom u automobilu.

– Gospođa Slavica kako smo ju zvali bila je jako pristojna. Uvijek nasmijana i vesela i spremna na razgovor. Uglavnom sam ju viđala samu. Ponekad su išli i zajedno, ali je to bilo rijetko. Svakih nekoliko dana dolazila je policija jer su se često svađali. Svađa je ponekad bila toliko glasna da smo čuli i na ulicu kad smo prolazili. Nisam mogla povjerovati da će gospodina Alojz otići tako daleko i da će svojoj ženi oduzeti život. To nas je sve zaprepastilo. Uvijek je hodala uredno i prikladno obučena. Vidjela sam na nekim fotografijama da su u stanu imali po zidovima dosta oružja. Od sjekira do noževa, pa vjerujem da je nešto iz tog arsenala upotrijebljeno – kazala nam je 19-godišnja djevojka koju smo zatekli u ulici.

Fotografije oružja u kući ubijene objavila je epodravina.hr.

Na zidovima – oružje

Slučaj vodi varaždinsko Županijsko odvjetništvo te je određena obdukcija nesretne žene.

Prije braka s ubojicom, koji je kako smo doznali imao tri moždana udara bila je u bračnoj zajednici iz koje ima dijete, ali navodno nisu u kontaktu.

Izvor: 24sata

Najnovije