Na Europskom prvenstvu u streljaštvu oko 1200 natjecatelja

Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku “EPSO 2021.” okupit će od 23. svibnja do 6. lipnja oko 1200 natjecatelja i 500 službenih osoba iz 56 zemalja. Natjecanja će se odvijati u 78 službenih disciplina, a na području Slavonije već su popunjeni raspoloživi smještajni kapaciteti – izvijestili su u petak organizatori.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je na konferenciji za novinare da je Hrvatska vojska radila na pripremi terena za postavljanje infrastrukture, a pripadnici Kopnene vojske pripremali su teren i izvodili inženjerijske radove u kompleksu streljane Pampas.
– Zadaća je obavljena u roku od 30 dana. Nakon toga su se pripadnici Hrvatske vojske uključili u obavljanje ostalih radova, i bit će ovdje prisutni za vrijeme natjecanja – dodao je ministar, te ocijenio kako Slavonija i Baranja kroz ovakva događanja imaju priliku potaknuti rekreativni turizam.

Uz ministra obrane na konferenciji su sudjelovali i ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš i predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal.

Ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija zahvalio je svim organizatorima koji su uložili napore da u uvjetima pandemije organiziraju “EPSO 2021.” te istaknuo kako je Osijek domaćin triju od ukupno 16 velikih sportskih priredbi koje financira ovo Ministarstvo.

– Ministarstvo će nastaviti pomagati sve koji uspješno promoviraju Hrvatsku i hrvatski sport. Ovo je iznimno vrijedan događaj i u kontekstu turizma te prepoznavanja Slavonije kao destinacije s velikim turističkim potencijalom – poručio je Šamija.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako organizacija ovako velikog sportskog natjecanja donosi ogromne koristi za grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku.

– Jedan od njih je vidljivost na europskoj i svjetskoj sceni, a iako nema gledatelja, održavanje sportskih priredbi je izuzetno važno jer one pokazuju našu kvalitetu, ponudu i turističke potencijale. Natjecatelji i njihova pratnja sutra će možda doći kao turisti i pronosit će glas o svemu što su ovdje doživjeli – kazao je župan te zahvalio svima na organizaciji.

Zahvale dionicima ovoga velikog događaja uputila je i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš te istaknula kako je Osijek još jednom pokazao da se veliki projekti mogu odlično organizirati i realizirati kada se za jedan cilj udruže snage.

– Svakako treba zahvaliti i našem Građanskom streljačkom društvu 1784 na dugoj tradiciji, odličnim rezultatima i organiziranosti kluba. Uz potporu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, dvaju ministarstava i Hrvatskog streljačkog saveza, doveli su ovaj događaj u naš grad koji je svojom veličinom te brojem sudionika i posjetitelja veliki izazov u ovim neizvjesnim epidemiološkim vremenima – rekla je zamjenica Gamoš.

Zaključila je kako je Grad Osijek u Strategiji razvoja sporta grada Osijeka predvidio izgradnju infrastrukture u kojoj bi se ubuduće odvijali ovako veliki događaji te da Europsko prvenstvo u streljaštvu, uz svjetski gimnastički kup i festival ekstremnih sportova “Pannonian Challenge”, uistinu pokazuje kako je Osijek sportski grad, spreman i odgovoran i u ovim nenormalnim epidemiološkim danima.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.