Pogodna za brojne sportove: Ova popularna aplikacija nudi širok spektar mogućnosti

Osim što je ovo najpopularnija aplikacija za trčanje i vožnju biciklom, svrstava se među najbolje aplikacije tog tipa i to s dobrim razlogom. Uz to što prikuplja i prikazuje čitav niz korisnih informacija te nudi praktične mogućnosti, sportske aktivnosti čini dodatno zabavnima potičući natjecateljski duh…

Strava je među strastvenim ljubiteljima trčanja i vožnje bicikla prilično popularna i to uopće ne treba čuditi. Naime, ne samo da će vrlo precizno zabilježiti rutu trčanja ili kamo se sve vozio bicikl, nego će pri tome prikupiti i čitav niz statističkih podatka koje kasnije mogu poslužiti za osobnu analitiku te precizno praćenje napretka pri vježbanju kao ponuditi čitav niz zgodnih mogućnosti.

Strava će u vrlo uredom sučelju prikazati prijeđenu daljinu, ritam, brzinu, koliko se pri izabranoj tjelesnoj aktivnosti potrošilo kalorija, a tu je i prikaz ritma srca (puls) te drugi podaci. Posebno je zgodno to što Strava potiče tjelesnu aktivnosti kroz svojevrsno nadmetanje s milijunima drugih korisnika; sve je podatke moguće uspoređivati i na taj se način natjecati s drugima, a tu su i posebni mjesečni izazovi.

Naravno, kako bilježi i prijeđeni put, putem aplikacije je vrlo lako s drugima podijeliti odlične rute za vožnju biciklom ili trčanje ili jednostavno otkrivati nove rute. Pri svemu je tome moguće biti član nekoga od brojnih klubova te na taj način još aktivnije sudjelovati u zajednici zaljubljenika u tjelesnu aktivnost (moguće je i sinkronizirati svoje kontakte pa tako saznati tko već koristi Stravu).

Osim toga, Strava podržava i niz pametnih satova i drugih pametnih uređaja za praćenje sportskih aktivnosti pa ih je moguće koristiti u kombinaciji sa samom aplikacijom i razmjenjivati podatke,  a tu su i druge mogućnosti. Jednako tako, Strava se ne ograničava samo na trčanje i biciklizam, već je se može koristiti i uz brojne druge sportove i aktivnosti (plivanje, planinarenje, surfanje, vježbanje u teretani i tome slično).

Osnovna i limitirana inačica Strave je besplatna, dok je za puni doživljaj potrebno plaćati godišnju pretplata od nemalih 455 kuna, s time da se naplatna inačica može besplatno isprobavati punih dva mjeseca.

 

Izvor: Bug

Foto: snimka zaslona

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.