Prvi mačevalački kamp u Osijeku – Osijek Fencing Camp 2020


19. kolovoza 2020.

Osijek Fencing Camp je ideja nastala iz potrebe za otporom prema inerciji koju nam je donio COVID 19 te kao logičan odgovor nas iz borilačke branše.

Kao što je poznato 5. Kup grada Osijeka (5th Osijek Fencing Cup) i Europski kup EFC U14 u disciplini mač koji je bio predviđen za 28/29. ožujka 2020 u Osijeku  nije održan zbog situacije s COVID-19.

Inače, na tom kupu bilo je nominirano i potvrđeno oko 15 zemalja sudionica sa do 400 sportskih nastupa u svim kategorijama i EFC kupom U14.

Osijek Fencing Camp 2020 (engl. naziv je s ciljem da u budućnosti bude internacionalni s asocijacijom na naše već poznato natjecanje) održati ćemo za sve hrvatske natjecatelje koji imaju rezultate na rang listi te za sve pripadnike Osječkog mačevalačkog kluba (po pravu domaćina).

Organizaciju ovog kampa radimo sa Mačevalačkim savezom Zagreba koji daje stručno trenersko vodstvo te sa Hrvatskim mačevalačkim savezom koji daje logističku potporu i nacionalnu trenericu za razvoj koja je sufinancirana putem HOO).

Na kamp dolazi 20 tak mačevalaca iz hrvatskih klubova Zagreba, Poreča, te gotovo svi članovi osječkog kluba njih 35…  ali dajemo i početnu međunarodnu  notu – stižu i  2 slovenska natjecatelja. Mnogi od prijavljenih natjecatelja su hrvatski reprezentativci u kategorijama U17 i U20 te seniori i veterani.

Mjesto događanja Kampa je Dvorana Gradski vrt – Atletska dvorana sa preko 100 kvadratnih metara prostora. 

Vrijeme: 23. 8. do 30. 8. 2020 kao cjelodnevne aktivnosti s prekidima za ručak. 

U nedjelju 23.8. ćemo prijepodne imati uvodni kondicijski trening za Osječane a popodne (zbog smještaja ostalih)  počinje prvi zajednički uvodni trening.

Nadalje ćemo svakodnevno biti u dvorani od 8.30 do navečer sukladno Planu i programu stručnog tima.

Subota,  29.8. u popodnevnim satima do navečer imati ćemo mačevalački maraton u kojemu će se po posebnim načinima bodovanja moći pokazati svi sudionici kampa gdje ćemo svima dati majicu kampa i po neku uspomenu a najboljima podijeliti nagrade sponzora.

Osijek trenutno ima jednog A reprezentativca U17 ( Ivan Mikodanić),  dvije B reprezentativke (Iva Budžaki i Mare Jukić) U17, te jednu U20. (Helena Lušić).

Dva nacionalna trenera, 4 nacionalna suca za mač od kojih je jedan EFC sudac i 35 registriranih natjecatelja u Hrvatskom mačevalačkom savezu za nacionalnu Rang listu.

Što se tiče prijavljenih hrvatskih reprezentativaca u disciplini mač…za sada imamo prijave  sljedećih : Ana Mesić, Vedran Markota, Iva Banović, Lucija Gnjidić, Jakov Pleše (postoji još rezervni rok kamp je otvoren za sve HR mačevatelje do zadnjeg dana).

 

Nastojali smo kao i uvijek do sada biti dobri domaćini i odlični organizatori, unatoč COVID u bit ćemo i sada.

Kako bi sve prošlo kako treba brinuti će vodstvo kampa:

Odgovorna osoba kampa Branko Lozančić Predsjednik i trener kluba Osijek

Službeni voditelj kampa ispred HMS i MSZ Trenerica za razvoj Martina Zmaić, Zagreb

Nacionalni trener  za mač Filip Vuković – Mačevalački savez Zagreba

Nacionalni trener za floret Marin Fabijanić  Mačevalački savez Zagreba

Službeni liječnik kampa: dr. Nikola Kraljik spec. epidemiolog ZZJ Osijek

Tehnika i elektronika: Tomislav Lušić  i Igor Radošević (ujedno sudac za mač CRO B) oba Osijek

Od osječkih trenera trenerski pripravnik Zdenko Kurtović (natjecatelj senior, nacionalni sudac B i EFC sudac)

Moguć je dolazak trenerice Smiljke Rodić iz Mačevalačkog saveza Srbije o čemu još nemamo potvrdu.

Zahvaljujemo se sponzorima i donatorima koji su nam se preko neodržanog Kupa grada Osijeka do organizacije ovoga kampa pridružili i pomogli da preživimo te nastavimo izvrsnost svoga djelovanja.

Gauss development, Zagrebačka banka UniCredit Group, Decathlon Hrvatska, Hemco Đakovo, Lidl Hrvatska, Vodovod Osijek, Pevex, Grad Osijek,Osječko-baranjska županija, Kanaan, Zajednica sportskih udruga grada osijeka, DHM Beketinci, Filir!

   Hvala vam.
Uskoro počinjemo a sva događanja ćete moći pratiti na ovoj stranici gdje ćemo postaviti streaming sa završnog turnira a svakodnevna događanja u dvorani biti će na linku Osijek Fencing Campa 2020  –    https://www.facebook.com/events/1008369402858923
Hrvatski mačevalački savez će također izvjestiti na svojoj web stranici  — http://hms.hr/ 
 

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.